Cloud sunucular ve fiziksel sunucularda yapmak isteğiniz tüm optimizasyonlar hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı kategori sayfasıdır.
İnternet üzerinde yer alan grafiksel bir servis olan web, görsel ve metinsel pek çok içeriği içinde barındırır. Web serverları ise kullanıcıya veya izleyiciye yönelik olarak hazırlanan yazı, grafik, ses, video, animasyon gibi bilgi ve deneyimi dünya üzerindeki herkese ulaştıran bir…
Xampp, internet sitesi kurarken ve yönetirken faydalanabileceğiniz son derece kullanışlı ve yararlı bir web sunucusu yazılım sistemidir. İnternet sitenizi hazırlarken ve geliştirirken sunucunuza yükleyebileceğiniz Xampp; Php, Apache, Perl, MariaDB, Tomcat, MercuryMail ve Filezilla gibi sistemleri size bir arada sunar ve…
Bilgi teknolojileri ile internet servis sağlayıcılarının temelini oluşturan sunucular, en önemli altyapı bileşenlerinden biri olarak birçok veriyi bünyesinde bulundurur. Teorik olarak bilgisayarlar ile aynı işlevi gösteren barındırma sistemi, donanımsal ve yazılımsal olarak farklı özelliklere ve çeşitlere sahiptir. Bu türler arasında…
Web sitelerin ve online hizmetlerin oldukça yaygınlaştığı günümüz teknoloji dünyasında adını sıklıkla duyuran VPS sunucular, kullanıcılara büyük avantajlar sağlar. Yazımızda VPS sunucu ne işe yarar, paylaşımlı hosting ile VPS sunucu arasındaki farklar, VPS ile VDS arasındaki farklar, VPS sunucu özellikleri, VPS…
İşletim sistemi, günümüz teknolojisinin ortaya koyduğu imkânların yazılım açısından merkezinde yer alıyor. Sadece bilgisayarlar değil birçok farklı elektronik cihaz işletim sistemine sahip. Cihazın sahip olduğu tüm temel özelliklerin işlevsellik kazanmasını sağlayan işletim sisteminin bilgisayarlar özelinde Microsoft Windows, macOS X ve Linux gibi…
Veritabanı (database) temelde bilgi depolama yöntemidir. İsimlendirerek kategorize ettiğiniz klasörler, bir klasör altında topladığınız dosyalar, bilgisayarınızda arşivlediğiniz film veya müziklerden oyun dosyalarına kadar veya şirket muhasebe verileri, çalışan bilgileri ya da web site verileri gibi tüm kayıtlar geniş anlamda bir veri…
Proxy, veri sızıntılarından, kimlik sahtekarlıklarından, reklam dolandırıcılıklarından ve bunun gibi farklı olumsuz sonuçlar doğuracak etkenlerden korunmak amacı ile uzun zamandır kullanılır. Özellikle ülkemizde 2008 yılından sonra sıkça adı duyulan Proxy, girişi engellenen internet sitelerine giriş yapma amacı ile de tercih edilir.. Proxy…
DNS Hatası Nedir? İnternet kullanıcılarının en sık karşılaştığı problemlerden biri de DNS sunucu hatasıdır. İlk kez karşılaşanlar "DNS nedir" ya da "DNS hata nedir" diye merak edebilirler. Kısaca açıklanacak olursa, internet sitelerinin adreslerini, ilgili tarayıcının bu sitelere bağlanabilmesi için çeviren…
Donanım paylaşımına ihtiyaç duymadan özel sunucu satışı yapan firmalardan kiralanabilecek olan fiziksel sunucu, sanal sunuculardan çok daha farklı çalışma prensibine sahiptir. "Fiziksel sunucu nedir" sorusuna yanıt arayanlar, aslında uygun hosting firması arayışına da girerler. Çünkü fiziksel sunucular, tamamen hosting firmaları…
Web siteniz için hosting seçimi yaparken, server ihtiyaçlarınız da aklınıza takılıyor olabilir. Sitenizi başka bir yerde mutlaka depolamanız gerekirken, bu konuda tam olarak "Server nedir, nasıl çalışır?" sorularına yanıt arar durursunuz. Aslında bu soruların iki cevabı var: birincisi web sitenizin…