E-postayı, bulut depolamayı, üretkenlik yazılımını, takvimleri ve daha fazlasını birleştiren internetteki en zengin özelliklere sahip ve kullanıcı dostu çözümlerden birini mi arıyorsunuz? Google’ın bir dizi farklı üretkenlik sorununa verdiği cevap olan G Suite ile bu ihtiyaçlarınızı tek bir tıkla çözebilirsiniz.
G Suite Nedir ve Ne İşe Yarar?
Hem işlevsel hem de pratik olan Google Suite, işletmeler ve çalışanlar için Google tarafından tasarlanmış bir uygulama paketidir. Google Suite hesabına üye olduğunuzda, sizin tercih ettiğiniz alanda Gmail’e ve kullanıcı başına 30 GB Google Drive depolama alanına erişme imkanı sunar.
G Suite hesabıyla birçok güçlü Google uygulamasına erişebilmeniz mümkündür. Tüm uygulamalar cep telefonlarında ve tabletlerde (iOS veya Android) ve ayrıca Windows, Mac veya Linux bilgisayarlarda mevcuttur. Tek bir tıkla “G Suite indir” diyerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Google Suite, her büyüklükteki işletme için işlevsel ve değerli bir araçtır.
Bir bütün olarak bakıldığı zaman, Google Suite çalışanların ve işletmelerin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü uygulamayı bir arada toplar. Her çalışan adına ilk seferde cüzi bir miktar ödeme yaparak elde edilen bu hesap şirket içerisindeki tüm departmanları ve hareketleri birbirine bağlayacak olan bir kanaldır.
Kurumsal amaçla kullanabileceğiniz G Suite sayesinde, işletmenize özel bir e-posta adresi ismi alabilirsiniz ve bu da sizler için daha profesyonel bir duruş sağlar. İşletmeniz için sağladığı en önemli faydalardan bir diğeri de aynı doküman üzerinde birden fazla kişinin çalışabilmesidir. Ayrıca çalışanların yaptığı değişiklikleri de görmeniz mümkündür.
Peki, Google uygulamalarının ücretsiz versiyonu ile Google Suite versiyonu arasındaki fark nedir? G Suite versiyonunun farkı, şirketinizdeki çalışanlarla ortak çalışmanıza yardımcı olacak özelliklere sahip olmasıdır. Bu özellikler genellikle Google uygulamalarının ücretsiz sürümünde mevcut değildir.
Örneğin, Google Drive ücretsiz versiyonunda sahip olduğunuz saklama alanı 15 GB iken Google Suite versiyonunda herkesin 30 GB saklama alanı vardır. Ücretsiz takvim uygulamasında yalnızca tek takvimle çalışabilirken, G Suite ile farklı amaçlar için farklı takvimler yaratıp kullanabilirsiniz.
Kısacası, G Suite özellikle işletmeler için biçilmiş kaftandır ve işlerinizi kolaylaştırmak için vazgeçilmez bir yardımcı olduğu söylenebilir.
G Suite Nelerden Oluşur?
G suite hesabı kullanmaya başladığınız zaman birçok uygulamaya erişimiz olacaktır. Erişebileceğiniz bu uygulamalar şunlardır: Takvim, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Formlar, Sites ve Hangouts. Google Suite size profesyonel e-posta, çevrim içi depolama, paylaşılan takvimler, görüntülü toplantılar ve daha fazlasını sunar. Google Apps, işbirliğini basit ve çok daha etkili hale getirir.
Elektronik tabloları ve dokümanları paylaşma, Hangouts ile video konferanslar oluşturma ve anlık mesajlaşma kullanma olanağına sahip olacaksınız. Ayrıca takvimleri başkalarıyla paylaşarak toplantıların planlanmasını kolaylaştırabilirsiniz. Bu uygulamalara ulaşmak için Google hesabınızın sağ üst köşesindeki menüye tıklayabilirsiniz.
G Suite kullandığınızda faydalanabileceğiniz uygulamaları detaylı şekilde incelemek gerekirse; Gmail, Google Suite e-posta yazılımıdır. G Suite hesabı üyeliği ile 30 GB depolama alanı, özel şirket ismine sahip bir e-posta adresi ve Suite Marketplace aracılığıyla kullanılabilen uyumlu eklentileri kullanabilirsiniz.
Google Drive ise bir depolama platformudur. Cihazlarınıza ek yazılım indirmenize gerek kalmaması için çeşitli dosya biçimlerini görüntülemenize olanak tanır. Google Docs, Sheets ve Slides; Google Suite hesabıyla kullanabileceğiniz sırasıyla sözcük işletim sistemi, e-tablo ve sunum programlarıdır. Bu programlar değişiklikleri otomatik olarak kaydeder ve revizyon geçmişini takip eder.
Google Formlar bir anket aracıdır. Formlar aracılığıyla veri toplamak için kullanıcılar anketleri ya da testleri kişiselleştirebilir, yanıtlayanlara URL’yi gönderebilir ve verileri inceleyebilirler.
Google Takvim programları, randevuları, toplantıları ve görevleri yönetmek için Gmail ile birlikte çalışır. Takvimler sayesinde akıllı planlamalar yapabilir, müşterilerinizin şirket etkinliklerini görüntüleyebilirsiniz. Google Sites ise bir web sitesi oluşturucudur. Bu uygulama ile kodlama becerisi gerektirmeden kendi sitenizi tasarlayabilirsiniz.
Google Hangouts, bir iletişim ve mesajlaşma aracıdır. Maksimum 25 kişiye kadar sesli ve görüntülü konuşmayı destekler ve aynı zamanda mobil cihazlardan da kullanılabilir. Takvim ile sorunsuz bir entegrasyon, katılımcılar için ekran paylaşımı, otomatik odaklama ve akıllı sessize alma özellikleri mevcuttur.
Son olarak, Google Keep bir Google Suite not alma aracıdır. Keep; birden çok cihazda notlar, listeler, resimler ve sesli notlar oluşturmak, düzenlemek ve paylaşmak için kullanılabilir. Bu uygulamayı eğer isterseniz mobil uygulamada da kullanmanız mümkündür.

Google Suite Hesabı Nasıl Açılır?
“G Suite hesabı nedir?” sorusunu cevapladıktan sonra sıra G Suite hesabı açma konusuna gelir ve bu işlem de oldukça kolay ve pratiktir. Yapmanız gereken ilk şey Google Suite ana sayfasına gittikten sonra Google suite login seçeneğine tıklamaktır. Eğer işletme olarak kayıt oluyorsanız şirketinizin adını girmeli ve kaç çalışanınız olduğunu belirtmelisiniz.
Takımınız büyüdükçe bu sayıyı değiştirebilirsiniz. Daha sonrasında, iletişim bilgilerinizi (ya da G Suite admin ismini) girin. Google, buraya eklediğiniz e-posta adresine bir onay gönderir, bu nedenle erişilebilir olduğundan emin olun. Daha sonraki adımda şirketinizin domain adı olup olmadığı sorulacaktır, eğer varsa bunu girin ama eğer yoksa yenisini almanız gerekir.
Daha sonra açılan sayfaya iletişim bilgilerinizi girin. En son adım olarak kendinize bir şifre ve kullanıcı adı seçmeniz gerekir. Daha sonra bu kimlik bilgileri ile G Suite hesabıyla oturum açmayı deneyin. Girişiniz onaylandıktan sonra Google Suite fiyat dökümünü görebilirsiniz. Ayrıca hesap bilgilerinizi incelemeniz ve ödeme yönteminizi girmeniz istenir.
Google Suite’in sizin isteğinize göre seçeceğiniz bazı sürümleri mevcuttur. Bu sürümler de birbirinden farklı özellikler sunar. Bu sürümlerden hangisine sahip olmak istediğinizden emin olmanız ve deneyim edinebilmeniz için 14 günlük oldukça faydalı bir Google Suite deneme sürümü verilir.
Google Suite Girişi Nasıl Yapılır?
G Suite giriş yapmak oldukça kolaydır. Öncelikle ana sayfada, Google Suite hesabınızın tam e-posta adresini, şifrenizi girin ve Oturum Aç’ı tıklayın. Tıkladıktan sonra tekrar GQueues’e yönlendirilirsiniz ve son olarak da Google Suite hesabıyla oturum açmayı deneyin. Tüm yapmanız gereken bu kadar.
Google Suite hesabınızı nasıl yöneteceğinizi bilmek de oldukça önemlidir. Google Suite hesabınıza girdikten sonra, G Suite yönetici paneline yönlendirilirsiniz ve hesabınızın ayarlarını buradan yönetirsiniz. Kullanıcılar bölümünde hesabınıza yeni kişiler ekleyebilirsiniz ya da birlikte kullandığınız kişilere unvan ya da departman gibi bilgiler atayabilirsiniz.
İşletme profili bölümü, şirketinizle ilgili gerekli bilgileri güncellediğiniz ve Google Suite hesabınızı şirket logonuz ile kişiselleştirdiğiniz yerdir. Buradan kullanıcılarınız için istediğiniz çeşitli Google Suite hizmetlerine ait özel URL’ler de oluşturmanız mümkündür.
Fatura bölümünde hesap ücretlerinizi görüntüleyebilir ve lisanslarınızı yönetebilirsiniz. Ayrıca daha önce belirtildiği gibi işletmeniz için seçtiğiniz sürümü yani planı da burada görebilirsiniz. Raporlar bölümünde hizmet ve uygulamalarınızın kullanımı ile kullanıcı etkinliğini takip edebilirsiniz.
Güvenlik bölümünde hesabınız için tüm güvenlik özelliklerini yönetebilmeniz mümkündür. Google Suite hesabınızı ve kullanıcılarınızı güvende tutmanız için seçimlerinizi bu bölümden yapabilirsiniz.
G Suite Basic Nedir?
Google Suite Basic, G Suite sürümlerinden bir tanesidir. Google Suite Basic ile kullanabileceğiniz özellikler şunlardır: Gmail, Takvim, Dokümanlar, Drive ve Meet. Google Suite Basic sürümünde yöneticiler, merkezi bir konsoldan kullanıcıların hesaplarını ve güvenlik ayarlarını yönetebilirler.
Ayrıca yöneticiler Google Suite Basic ile mobil cihazları uzaktan yönetebilir, raporlar sayesinde de kullanım bilgilerine erişebilirler. Eğer halihazırda sahip olduğunuz 30 GB saklama alanı yeterli gelmezse, ek saklama alanı satın alabilirsiniz.
G Suite Basic’in sizlere sunduğu özellikler yeterli gelmez ve daha fazla özellikten yararlanmak isterseniz Google Suite Business ya da Google Suite Enterprise sürümlerinden birine geçiş yapabilirsiniz.