Dijital iletişim teknolojilerinin hızlı bir değişim geçirdiği günümüzde web sitelerinin güvenliği her zamankinden daha önemlidir. Ucu bucağı olmayan olası riskler, çevrimiçi dünyanın varlığının bir sonucu olan kullanıcı işlemleri ve temel sistematik hatalara varana kadar birçok farklı tehdit web sitenizin güvenliğini tehlikeye düşürür. Bu tehditleri ortadan kaldırmanın en güvenilir yolu ise bir SSL sertifikasına sahip olmaktır.
Bir SSL sertifikasına sahip olmanın tek büyük avantajı, web sitenizi güvenli hale getirmek de değildir. Google SSL sertifikasına sahip sitelere daha çok güvendiği için hem web sitenizin trafiğini artırmanın hem de güvenli bir çevrimiçi platformda kullanıcıların daha fazla vakit geçirmesini sağlamanın yolu da bir SSL sertifikası kurmaktan geçer.

SSL Sertifikasının Teknik Özellikleri
Comodo SSL sertifikası ve türlerinin özelliklerine geçmeden önce SSL nedir, ne işe yarar ve hangi alanlarda kullanılır sorularını incelemek gerekir. SSL (Güvenli Yuva Katmanı) her şeyden önce bir web sitesinin kimliğini doğrulamaya yarar. SSL sertifikası SSL teknolojisine sahip bir sunucuya gönderilen verileri şifreleyen ve sistem hafızasında depo eden bir dijital sertifikadır.
SSL sertifikası çevrimiçi dünyada aktif hale gelinmesi durumunda kurum bilgilerini belirleyen bir şifre haline gelir. Kurum, organizasyon veya şirketin bir anlamda dijital kimliğini belirleyen SSL sertifikasında sertifika sahibinin adı, sertifikanın seri numarası ve sona erme tarihi, sertifika sahibinin açık anahtar örneği ve sertifikayı düzenleyen şirketin dijtal imzası yer alır.
Comodo SSL Nedir?

Çevrimiçi güven yaratmak için yola çıkan Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım şirketi Comodo tarafından üretilen Comodo SSL günümüzün en güvenilir ve işlevsel sayısal yazılım sertifikalarından biridir. Comodo SSL günümüzün en ileri teknolojiye sahip, en hızlı ve 2048 bit şifreleme altyapısı sayesinde en güvenilir sertifika sağlayıcılarından biri arasındadır.
Her yıl AR-GE çalışmalarına yaptığı yatırımla dünyanın kendi alanında en hızlı gelişim gösteren sertifikaları arasında yer alan Comodo SSL kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görür. Comodo SSL türleri e-ticaret sitelerinden tutun da web tabanlı e-posta ve diğer güvenli iletişim kurma ihtiyacı olan tüm uygulamalar ve web siteleri için en hızlı çözümü bünyesinde barındırır.
Hızın yanı sıra güvenliği de gözeten Comodo SSL sertifikası milyonlarca web sitesinin müşterileriyle gerçekleştirdiği çevrimiçi işlemlerin güvenilirliği için tercih edilir. Sadece şirketler ve müşteriler arasındaki iletişimde değil, şirketlerin kendi iç iletişimlerinde ve bu konudaki güvenliğin sağlanmasında da öncü olan Comodo SSL form, kredi kartı ve ödeme bilgilerinin şifrelenmesi konusunda da tam güvence vadeder.
Comodo SSL Sertifikası Kullanmanın Avantajları

- 128 ve 256 bit şifreleme sayesinde çevrimiçi dünyada gerçekleştirilen tüm
işlemlerin şifrelenerek güvenliğin en üst seviyede oluşturulmasını sağlar.
Bunu yaparken de doğal olarak kötü niyetli kullanıcı ve
yazılımlara karşı standardı yüksek bir koruma ortaya koyar.
İnternette yer alan tüm web tarayıcıları ile uyumlu çalışarak tarayıcı kaynaklı güvenlik ve işlevsellik sorunlarını tamamen ortadan kaldırır. Üstelik kullandığınız tarayıcıyı uyumlu hale getirmeniz için eklenti kurmanız gerekmez. Bu da tarayıcıların yüksek performansla çalışmasını sağlar.
Web sitelerinin Google organik arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını mümkün kılar. Web sitesi trafiğinin artmasına yardımcı olur. Günümüzde sitelerin Google’dan gelen organik trafiğinin önemli olduğu düşünülürse Comodo SSL’in burada yaptığı katkı değerli hale gelir.

Comodo SSL Sertifikası ve Türleri
Comodo SSL sertifikaları 10 farklı türe sahiptir. Bu türler; Positive SSL, Positive Wildcard SSL, Multi Domain SSL, Instant Pro SSL, Premium SSL, Premium Wildcard SSL, UCC SSL, Instant Multi Domain SSL, EV SSL ve EV Multi Domain SSL olarak sıralanabilir. Her bir türde Comodo SSL fiyatları farklılık gösterir.

- Positive
SSL: Positive SSL sadece alan adı doğrulaması yapmak için
kullanılır. Güçlü şifreleme özelliği ve ID onaylama kapasitesi sayesinde tüm kullanıcılara üst seviye
güvenlik vadeder. Çevrimiçi dünyada kullanılan tüm web
tarayıcıları, akıllı cep telefonları ve cihazlarla çalışır.
- Positive
Wildcard SSL: Positive Wildcard SSL’i domaininize ait tüm
alt domainlerde işlevsel şekilde kullanırsınız. SGC
teknolojisiyle eski tarayıcılarda zayıf şifreleme gücünü
artırır. Positive Wildcard SSL’in ortaya koyduğu 10.000$ sigorta
bedeliyle verileriniz
uluslararası sigorta şirketleri tarafından güvence altına alınır.
- Multi
Domain SSL ve Instant Multi Domain SSL: İkisiyle de temelde
üç domain olmak üzere 100’e kadar domain ve
alt domainlerinizi güvence altına almanız kolaydır. İkisi
de SGC teknolojisiyle eski tarayıcılarda şifreleme gücünü
artırır. Instant Multi Domain SSL tıklanabilir güvenli site mührüne sahiptir.

- Instant
Pro SSL: Tıklanabilir güvenli site mührüne sahiptir. Instant Pro SSL
şirketinize ait domaini güvence altına almanıza yardımcı
olur. Instant Pro SSL’in sağladığı ücretsiz güven logosu
sayesinde web sitenizi ziyaret eden tüm kullanıcların güvenini çok rahat
şekilde kazanırsınız.
- Premium
SSL ve Premium Wildcard SSL: Premium SSL kurumsal unvanınızı
doğrulamanın yanı sıra firma prestijinizi de yukarı çeken bir SSL
sertifikasıdır. İki SSL sertifikası da tıklanabilir güvenli site mührüne
sahiptir. Premium Wildcard SSL sayesinde kurumunuza ait tüm
alt domainlerinizgüvence
altındadır.
- UCC SSL: Microsoft tarafından yetkilendirilen üç
SSL sertifikasından biridir. UCC SSL ile mail.yourdomain.com,
autodiscover.yourdomain.com, exchange1.yourdomain.net gibi farklı server’lar
üzerinde tüm domainlerinizi korursunuz. UCC SSL tümleşik
iletişim sertifikasıdır. Bu sayede tüm domain ve alt domainlerinizi
koruma altına alır.
- EV SSL ve
EV Multi Domain SSL: İki SSL sertifikası da phishing ataklarına
karşı koruma sağlar. İkisi de tarayıcıdaki yeşiladres çubuğu sayesinde kullanıcılara üst
seviye güvenlik vadeder. Kullanıcılar bunların kullanıldığı bir
web sitesini ziyaret ederken tarayıcılarının adres çubuğu yeşil renk olur.
SSL’i Kimler Kullanmalıdır ve SSL Neden Önemlidir?

SSL sertfikalarını e-ticaret yapan siteler, anlık mesajlaşma hizmeti veren uygulamalar, bankalar veya son kullanıcılarının verilerine sahip olan web siteleri kullanmalıdır. Kısacası çevrimiçi dünyayla her an etkileşim içerisinde olan tüm temel yazılım unsurlarının SSL sertfikası kullanması oldukça önemli bir husustur. SSL sertifikalarının sağladığı görsel güvenlik unsurları firmaların kullanıcılarına vadettiği güveni yukarı çeker.
SSL ile sunucuya iletilen kullanıcı, kredi kartı ve fatura bilgileri gibi önemli kişisel bilgiler şifrelenir. Bu sayede üçüncü şahısların bu bilgilere anlık olarak erişimi önlenir. SSL sertfikasına rağmen söz konusu iletişim dinlense bile anlamlı bir çözümleme yapabilmek için hem sunucudaki private key hem de son kullanıcıda anlık private key’in üçüncü şahıslar tarafından öğrenilmesi gerekir.
Ayrıca bir SSL sertifikasına sahip olmak markanızın imajı açısından da oldukça değerlidir. Kullanıcıların web sitenizi ziyaret ettiğinde en üst seviye güvenlik özelliklerine sahip bir ortamda yer aldıklarını hissetmeleri hem anlık trafiğinizi artırır hem de uzun vadede daha fazla tekil kullanıcıya ulaşmanızı sağlar. Bu da marka imajınızın gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar.
Bu noktada bir SSL sertifikasının yarattığı tek avantaj marka imajını geliştirmek değildir. Özellikle e-ticaret sitelerinin güvenilirliği kullanıcılar tarafından kabul edilir ve alışveriş sürdürülebilir hale gelirse ekonomik gelir yaratmak da mümkündür. Söz konusu geliri yaratmanın en temel yolu da kullanıcıların kredi kartı bilgilerini web sitenizde alışveriş için kullanabilecek rahatlığı hissetmesinden geçer.